Ei es van de zèè

Mister Tako in spé

Serge Behaeghel, geboren in Leffinge, Middelkerke en toen al een creatief talent!

Met accordeon en kwajongensstreken groot geworden en al van jongs af aan interesse in de schoenmakerij, geïnspireerd door zijn oom Jacob, de toenmalige schoenmaker van Groede, waarvan je de foto trouwens nog in de vitrine van Tako Shoe Service kan bewonderen. 

In 1995 heeft hij de zaak Tako  op de Fruithoflaan 77 overgenomen en werd hij tot Tako Shoe Service gedoopt. 

Dat was een schot in de roos! Van heinde en verre kwam men tot bij hem om schoenen te laten herstellen. In die tijd droegen mensen ook nog voornamelijk lederen schoenen en was er echt een concrete vraag naar en duidelijke nood aan schoenmakers. 

Een tiental jaar geleden kwam de opportuniteit een handelspand iets verder gelegen richting  spoor aan te kopen, en sindsdien is Tako Shoe Service gelegen op de Fruithoflaan 101.  Het meubilair van de winkel is handgemaakt door Serge 's pa, wat een mooie herinnering is aan zijn vader. 

Speciallekes

Ondertussen zijn de vaardigheden van onze 'Mister Tako' (zoals hij door zijn enthousiaste klanten wordt genoemd) in de loop der jaren gevorderd naar specifiek maatwerk.  Er komen dan ook vele 'speciallekes' binnen zoals reparatie van koffers, lederen deurworsten, golftassen, hoesjes voor muziekinstrumenten, reparaties/aanpassingen van motorvesten of zadeltassen, het lederwerk aan kinderwagens vernieuwen,...

De lockdown

De lockdown heeft ook Serge, net als vele andere collega’s, schade berokkend. De doelgroep van Serge bestaat voornamelijk uit mensen die nog in hun schoeisel investeren en het dan ook de moeite waard vinden om hun schoenen goed te onderhouden.

Doelgroep

Om deze reden hebben reeds vele fervente wandelaars, klimmers (bouldering) hun adresje bij Mister Tako gevonden om hun dierbare wandel- of klimschoenen te laten herstellen.  Je krijgt er niet enkel je oude schoenen zo goed als nieuw terug, een leuke babbel en de stielkennis van een echte vakman krijg je er gratis bij. 

De sneakerdrager vindt minder vlot zijn weg naar de schoenmaker, nochtans kan er aan een sneaker meer hersteld worden dan men zou vermoeden. 

Serge verwelkomt u ook graag voor sleutelservice, graveerwerk, nummerplaten, afstandsbedieningen en heeft een behoorlijke collectie wandelstokken.